'Danseres Worden' © M. Simoncini - Balletschool Mabel Alter - Disclaimer

Danseres Worden
I really want to dance!

1. Danseres Worden Opens internal link in current window»

2. Op welke leeftijd moet je beginnen Opens internal link in current window»

3. Toelatingseisen Opens internal link in current window»

4. Ballet dieet Opens internal link in current window»

5. Steeds meer opleidingen Opens internal link in current window»

6. Wat is een Vooropleiding? Opens internal link in current window»

7. Een opleiding kiezen Opens internal link in current window»

8. Dansvakopleidingen in NL/Professional Dance Institutions Opens internal link in current window»

9. Dansvakopleidingen in het buitenland Opens internal link in current window»

10 Studenten Balletschool Mabel Alter / Students Achievement List Opens internal link in current window»

DANSEN VOOR JE PLEZIER
Ballet en alle vormen van dans kan je gewoon voor je plezier doen. Er zijn in Nederland een heleboel privé scholen waar je verschillende vormen van dans kunt leren. Ook klassiek ballet kan je op latere leeftijd nog leren voor je plezier in een basisles.

1. DANSER(ES) WORDEN
Is dans meer dan een hobby voor je? Om professionele danser te kunnen worden, is het belangrijk dat je vanaf jonge leeftijd gaat trainen bij een erkende opleiding. De training van een danser neemt vele jaren in beslag; je moet je mentaal en fysiek voorbereiden op een fantastisch maar zwaar beroep. En je moet je voorbereiden op de jonge getalenteerde dansers uit andere landen die bij hetzelfde gezelschap willen dansen waar jij misschien wel auditie voor wil gaan doen.
Ballet is de ultieme combinatie van topsport en internationale Kunst.

2. OP WELKE LEEFTIJD MOET JE MET DE OPLEIDING BEGINNEN

Dansers uit grote gezelschappen bv Nederlands Dans Theater en Het Nationale Ballet, zijn meestal al voor hun 11de jaar naar een dansopleiding gegaan. Het dansvakonderwijs voor uitvoerend danser is geïntegreerd met basisonderwijs groep 7 en 8  en daarna havo of vwo. De dansopleiding wordt afgerond met een 1 tot 3-jarige studie in het HBO.  

8 JAAR
Ben je gemotiveerd en vol passie bezig met de balletlessen op je balletschool? Vanaf groep 6 t/m 8 van de basisschool kan je bij een opleiding, na een geslaagde auditie, deelnemen aan oriëntatielessen die één keer per week worden gegeven.

Oriëntatielessen zijn een eerste stap naar een volledige dansvakopleiding. Op deze manier kan je gewoon balletles blijven doen bij je eigen vertrouwde school en vast een beetje wennen aan het volgen van meer lessen per week. Je vindt oriëntatielessen o.a. bij Codarts in Rotterdam, het Koninlijk Conservatorium Den Haag en de Nationale Balletacademie in Amsterdam.  

10 JAAR
Auditie doen voor een *full-time dansvakopleiding kan vanaf groep 7 en 8 basisschool of de brugklas, vmbo/tl, havo of atheneum. Bij de auditie wordt er goed naar je lichaam (fysiek) gekeken om te zien of je sterk en lenig genoeg bent om danser te worden. 

Iedereen die het fijn vindt om te dansen en naar een opleiding wil mag gewoon auditie komen doen. Wil je meer weten? Alle dansvakopleidingen hebben opendagen waar je met je ouders naartoe kan gaan.

*Bij een full-time opleiding heb je iedere dag balletles. Je schoolvakken en balletlessen zijn in hetzelfde gebouw. Soms heeft iedereen in de klas tijdens de Wiskunde les gewoon z’n balletspullen aan!

12 JAAR
De leeftijd waarop het nog zin heeft om aan een opleiding te beginnen voor uitvoerend klassieke of moderne danser hangt niet alleen af van talent. Wanneer je 12 jaar bent en nog auditie wil doen wordt het moelijker; op deze leeftijd wordt er namelijk heel hard gewerkt aan het 'verder'ontwikkelen van je techniek. Je mag niet meer teveel foutjes in je ballettechniek hebben (het corrigeren van fouten is moeilijker dan het leren van nieuwe dingen). En ook moeten je spieren al op een bepaalde manier zijn gevormd.

IEDERE DAG TRAINEN

 

Mirella Simoncini | Antwerpen 198514 JAAR
Ben je 14 jaar en wil je gaan dansen bij een gezelschap zoals Het Nationale Ballet of het Nederlands Dans Theater? Als je op deze leeftijd nog niet op een opleiding zit wordt het erg moeilijk... De studenten van de opleiding waarbij jij in de klas zou willen komen zijn al een aantal jaar iedere dag aan het trainen. En je hebt nog maar een paar jaar om op hetzelfde professionele niveau uit te komen.

16 JAAR
Wanneer je 16 jaar bent moet je - om verder te kunnen studeren aan een opleiding - danstechnisch op professioneel niveau zitten. Voor de HBO opleiding in Nederland mag je alleen auditie doen wanneer je van een professionele opleiding komt. De maximum leeftijd is op dit moment 18 jaar (voor jongens wat ouder). 

Bij een auditie voor het HBO wordt gekeken of je een reële kans hebt op het vinden van werk als uitvoerend danser. 

Ben je ouder dan 16 jaar... dan zijn er wel andere mogelijkheden om van 'dans' je beroep te maken! Als musical-artiest, dansdocent of in een andere dansstijl kan je iets later met een opleiding beginnen. Wel wordt er bij de auditie altijd een klassieke balletles gedaan.

18 JAAR
Om (inter)nationaal te kunnen dansen op topniveau moeten dansers op jonge leeftijd klaar zijn met hun opleiding. Na het behalen van je middelbare schooldiploma volgen studenten op 16 of 18-jarige leeftijd nog één tot maximaal drie praktijkjaren in het hoger beroepsonderwijs (hbo). De leeftijd waarop afgestudeerde dansers auditie doen (solliciteren) bij de gezelschappen begint over het algemeen vanaf 17 jaar en afhankelijk van je 'podium ervaring' kan nog tot achter in de twintig.

NA DE OPLEIDING
Wanneer een danser klaar is met zijn of haar opleiding is het belangrijk om zo snel mogelijk werk te vinden. Zonder werk en dagelijkse balletlessen is het moeilijk om in training te blijven. In Nederland zijn meerdere initiatieven genomen om de kans op werk voor jonge dansers groter te maken. Er zijn Productiehuizen waar dansers tijdelijk werk kunnen vinden zoals: Dansmakers Amsterdam, Korzo en Dans Brabant. En voor dansers die net zijn afgestudeerd zijn er 'junior' gezelschappen o.a. in Den Haag: 'De Dutch Junior Dance Division', in Maastricht: 'Project Sally' en Het Nationale Ballet heeft haar eigen Junior Company.

Foto: Mirella Simoncini (15 jaar), Koninklijke Balletschool Antwerpen

3. TOELATINGSEISEN
Of je wordt toegelaten tot een opleiding hangt af van talent en fysieke mogelijkheden. Er wordt gekeken of je lenig bent en of je rug en bekken stabiel en recht zijn. Verder wordt er tijdens de auditie o.a. getest of je muzikaal bent en hoe de kwaliteit van je bewegen is - het gaat er dan niet meteen om of je de (ballet)pasjes foutloos uitvoert maar of je de bewegingen sierlijk en met passie doet. Wanneer je wat ouder bent gaat je ballettechniek steeds zwaarder meetellen bij het doen van een auditie.  

BANG OM AUDITIE TE DOEN
Wie auditie doet is zenuwachtig, dat hoort er nu eenmaal bij. Gelukkig weten de mensen die je gaan beoordelen dat ook en hebben ze er alle begrip voor.

DRIE KEER AFGEWEZEN
Wanneer je bij drie dans-opleidingen bent afgewezen is het niet onrealistisch om te bedenken of het wel zin heeft door te gaan met het zoeken naar een opleiding die je aanneemt. Als het zoveel moeite kost, is het de vraag of je als afgestudeerde danser nog wel een beetje kans maakt op het vinden van werk.

4. BALLET DIEET
Tijdens een auditie wordt er gekeken naar je figuur maar er wordt ook gekeken naar je gezondheid. Maaltijden overslaan of helemaal niet eten is niet goed. Het heeft vaak al effect wanneer je snoep en chips laat staan en meer groente en fruit eet. 

"Hoeveel kilo mag een danseres wegen?"
Op deze vraag bestaat geen definitief antwoord - omdat lengte, botten en spierweefsel bij iedereen verschillend is. Daarbij kunnen dansers omdat ze de hele dag aan het repeteren zijn en veel voorstellingen dansen zo dun zijn. Tijdens de (zomer)vakantie komen dansers vaak 1 tot 2 kilo aan! Ook heeft ieder gezelschap een eigen voorkeur voor lengte en gewicht van de dansers. Bij het Internationaal Danstheater vragen ze voor audities bijvoorbeel naar danseressen met een lengte tussen 1.60 m en 1.70 m en een gewicht (afhankelijk van je lengte) tussen 50 en 58 kg. Danseressen bij een klassiek balletgezelschap hebben bij een lengte van 1.60 tot 1.70 gemiddeld een gewicht tussen 49 tot 57 kg.  

WAT IS MIJN GEWICHT?
Als je wilt weten welk gewicht bij jouw lichaam en leefstijl past, of als advies wilt om af te vallen, mag je altijd even bellen met het Voedingscentrum tel: 070-306 88 88. Ze zijn heel aardig aan de telefoon en vinden het niet gek als je onzeker bent over je gewicht.

5. STEEDS MEER OPLEIDINGEN
Op dit moment zijn er 5 dansvakopeidingen op HBO niveau waarvan er twee een klassieke opleiding bieden. Maar er komen regelmatig nieuwe opleidingen bij die zich ook richten op studenten met een lagere opleiding in het *MBO kunstonderwijs. 

Het voordeel is dat je meer kansen hebt om ergens te worden aangenomen. Toch is het verstandig om je af te vragen of er dan ook 'meer talent' is te vinden in Nederland en nog belangrijker is er dan ook 'meer werk'...? Van de studenten die jaarlijks afstuderen krijgt maar een beperkt deel een vast contract bij een dansgezelschap. Een aantal studenten vindt tijdelijk werk bij een productiekern of een musical  en een deel van de afgestudeerde studenten vindt geen werk.

*MBO DANS
Als je aan de slag wil in de entertainmentindustrie kan je terecht bij een dans-opleiding op MBO niveau. In de entertainmentindustrie werk je als zelfstandig ondernemer en moet je zelf opdrachten zien binnen te halen bij bv hotels, dinnershows, discotheken en attractieparken. Je vindt MBO Dansopleidingen o.a. in Rotterdam, Utrecht en Goes.

6. WAT IS EEN VOOROPLEIDING?
Een opleiding voor je opleiding? We hebben in Nederland een heleboel vooropleidingen in alle soorten en maten… Leuk! Maar ook een beetje verwarrend. Wat het verschil is tussen 'opleiden' of gewoon 'les doen' is al lang niet meer duidelijk. Een van de oorzaken is dat iedereen gebruik mag maken van het woord 'opleiden'.

KEURMERK
Steeds meer Amateur- of privé scholen stimuleren dans door een Vooropleiding, Selectiegroep of een Auditie Workshop aan te bieden.

Een vooropleiding bij een privéschool is een prima manier om kinderen extra te motiveren. Hou er wel rekening mee dat titels zoals: Vooropleiding of Voorbereidend Onderwijs geen keurmerken zijn. 

AUDITIE
Iedereen mag een auditie organiseren en een auditiecommissie samenstellen. En iedereen met een school mag gebruik maken van titels als: Academie, Theaterschool, Dansopleiding en Dansvak Onderwijs. Hetzelfde geldt voor het gebruiken van benamingen zoals: Selectieklas, Opleidingsklas, Theaterklas, Academieklas, Auditiegroep...
Het is geen garantie dat het een officiele opleiding is of dat er goed les wordt gegeven.

Mirella Simoncini Royal Ballet School of Antwerp
7. EEN OPLEIDING KIEZEN
Een richtlijn bij het kiezen van een opleiding: bezoek de website van het gezelschap of van de organisatie waar jij later wilt gaan dansen. Op de meeste websites vind je een overzicht van de dansers uit het gezelschap en kan je zien waar zij hun opleiding hebben gedaan. 

Bezoek de website van Introdans en bekijk het overzicht van de dansers in dit gezelschap en hun opleidingen. Lees waar de dansers van Het Nationale Ballet hun opleiding hebben gevolgd.
Of kijk eens waar de dansers van het Engelse gezelschap Rambert Dance Company vandaan komen.

Ook kan je kijken welke opleidingen een samenwerkingsovereenomst hebben met de gezelschappen in Nederland. Op deze manier maak je meer kans om in je laatste jaar van de HBO een stage te doen bij één van deze gezelschappen..
Je vindt o.a. in Amsterdam een samenwerking van het Nationale Ballet met De Nationale Balletacademie voor het jeugdproject: “HNB Junior Company.”

STUDIERICHTING
Binnen het dansvakonderwijs zijn diverse studierichtingen o.a. voor klassiek ballet, moderne dans, jazz, theater, (show)musical, choreografie en dansdocent. Bij alle studierichtingen c.q. dansvormen is klassiek ballet de basis. 

Voordat je een opleiding kiest is het belangrijk voor jezelf te weten wat je wilt bereiken. Vaak heeft een opleiding een bepaald onderdeel waar ze in gespecialiseerd zijn. Niet alleen de studierichtingen maar ook het niveau en daarmee de fysieke eisen, zijn per opleiding verschillend. Neem voor meer informatie contact op met de opleidingen zelf.

Ook buiten Nederland vind je dansvakopleidingen. Deze opleidingen staan open voor studenten uit Nederland mits je over voldoende talent en fysieke mogelijkheden beschikt.

8. Professional Dance Institutions in the Netherlands

Amsterdam School of the Arts:
De Theaterschool
Amsterdamse Hoge School voor de Kunsten, met diverse dans en theater opleidingen.

Academy for classical ballet in Amsterdam:
Nationale Balletacademie
Klassieke dansvakopleiding in Amsterdam  

Royal Conservatoire for classical ballet, The Hague:
Koninklijk Conservatorium
Klassieke dansvakopleiding in Den Haag

Contemporary Dance Academy in Rotterdam:
Codarts
& Havo voor Muziek en Dans
Hogeschool voor de kunsten, moderne dansvakopleiding in Rotterdam met diverse studie richtingen.

Dance Academy in Arnhem:
ArtEZ School of Dance Dansac
ademie
Diverse dansopleidinigen in Arnhem  

Dance Academy in Tilburg:
Fontys Dansacademie
Hogeschool in Tilburg met verschillende theaterdans opleidingen

Show and musical Academy in Amsterdam:
Hogeschool Dansacademie Lucia Marthas
Show en musicalopleiding in Amsterdam.

Show and musical Academy in Groningen:
Dansacademie Noord-Nederland
Onderdeel van Dansacademie Lucia Marthas in Groningen

9. Dansvakopleidingen in het buitenland

BELGIE (BE)
Koninklijke Balletschool, Antwerpen enter

ENGELAND (GB)
Royal Ballet School, White Lodge (students aged 11–16) enter
Royal Ballet School, Covent Garden (students 16–18 years old) enter
English National Ballet School enter

HONGARIJE (HU)
Hungarian Dance Academy, Budapest enter

ZWEDEN (SE)
Royal Swedish Ballet School enter

DUITSLAND (DE)
Ballettschule Hamburg ballett - John Neumeier enter
State Ballet School of Berlin enter
John Cranko-Schule, Stuttgart enter

AMERIKA (US)
Kirov Academy of Ballet, Washington D.C. enter
The Juilliard School, New York enter
The Ailey School, New York enter

MUSICAL OPLEIDING
Bird College (GB) enter
Dance, Music and Theatre Performance

Centre Pointe Vocational College (GB) enter
          Musical Theatre

_____________________________________________________

Students Achievement List
Seizoen 2014/2015
Onderstaande studenten van Balletschool Mabel Alter zijn met hun passie voor dans
terecht gekomen bij de volgende opleidingen voor het komende seizoen:

Latest update: 22 Oktober 2014


 Junior Ballet | Natalie Kolkiewicz

Philine Stoutjesdijk (8 JAAR)
Nationale Balletacademie, Oriëntatieklas 5


Natalie Kolkiewicz (9 jaar)
Ballet School of the Accademia Teatro alla Scala
Seizoen 2013/2014: Balletschool Mabel Alter & Oriëntatielessen KC

Salome van 't Hoog (9 jaar)

Koninklijk Conservatorium; Oriëntatielessen
Seizoen 2013/2014: Balletschool Mabel Alter & Oriëntatielessen KC

Zipora Kats (9 jaar)
Codarts Hogeschool voor de Kunsten; Juniorenklas
Seizoen 2013/2014: Balletschool Mabel Alter & Codarts Hogeschool voor de Kunsten; Juniorenklas

Nora Bodewes (11 jaar)
Codarts Hogeschool voor de Kunsten; Juniorenklas

Luna Baars (12 jaar)
Codarts Hogeschool voor de Kunsten; Havo voor Muziek en Dans
Seizoen 2013/2014: Balletschool Mabel Alter & Codarts Hogeschool voor de Kunsten; Juniorenklas

Sietske Jongejan (17 jaar)
Codarts Hogeschool voor de Kunsten; Bacheloropleiding Docent Dans

Dewy Vlaardingerbroek (18 jaar)
Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Bacheloropleiding Docent Dans

Complete Students Achievement ListFlory Curescu | Picture bÿ: Arash Nikkhah 

Grace Robson | Sundayclass 


Brenda Saleh

Picture by Joris-Jan Bos
Astrid Smits


Thijs Vlak


David Middendorp


Ebba de Regt | Summerschool Den Haag


Benji Soerel tijdens Sundayclass


Iva Lesic


Jesse LisserClaire Mitchell © Balletschool Mabel Alter
Fotograaf Robert Benschop


Eline Koeman

Katie Blauvelt


Tessa Cooke | Schoolvoorstelling Mabel Alter


Marie-Louise Hertog | Subvocal 
© Balletschool Mabel Alter

 

ADINDA KLOEKKE
- Havo voor Muziek en Dans, Rotterdam
______________________________

ANNA DRIJVER
- Amsterdamse Toneel en Kleinkunst Academie
- London Academy of Music and Dramatic Art
______________________________
ANNEMARIE BIJLOOS
- Codarts, Hogeschool voor de Kunsten: Schakelklas
______________________________

ART SRISAYAM
- De Theaterschool, Amsterdam opleiding; 
HBO Jazz- en Musicaldans
______________________________ 

ASAKO TAKAHASHI 
- Codarts, Hogeschool voor de Kunsten: Schakelklas
______________________________

ASTRID SMITS
- Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst Frankfurt Main
______________________________

BENJI SOEREL
- Koninklijk Conservatorium
- Studiebeurs van het Dansersfonds in 2006
- Studiebeurs Royal Ballet School, Londen (UK)
- Birmingham Royal Ballet (UK)
______________________________

BRENDA SALEH
- Koninklijk Conservatorium
- Ballett der Deutchen Oper Berlin (DE)
- Het Staatsoperballett Berlin (DE)
- Das Ballett der Wiener Staatsoper und Volksoper (DE)
______________________________

CASPAR BIK
- Codarts Rotterdamse Dansacademie afdeling; 
HBO Docent Dans
______________________________

CLAIRE MITCHELL
-Cornish College of the Arts (US)
______________________________

DAVID MIDDENDORP
- Rotterdamse Dansacademie
- Ballet Theater Munchen (DE)
- De Dutch Don't Dance Division
- Introdans
______________________________

DEWY VLAARDINGERBROEK
- Dansacademie Lucia Marthas; HBO
______________________________

DIONNE GOOTJES
- Codarts, Hogeschool voor de Kunsten: Schakelklas
______________________________

EBBA DE REGT
- Koninklijk Conservatorium; School voor Jong Talent
______________________________

ELINE KOEMAN
- Codarts Rotterdamse Dansacademie afdeling; 
HBO Specialisatie Danser
______________________________

EMILY KALDENBACH
- Codarts Rotterdamse Dansacademie; A-Klas
______________________________

FLORY CURESCU
- Codarts, Hogeschool voor de Kunsten: Havo voor Muziek en Dans
- Codarts Rotterdamse Dansacademie; HBO Specialisatie Danser
______________________________

FLOORTJE HARTOG
- De Theaterschool, Amsterdam opleiding; Moderne Theaterdans
______________________________

GIJS STENGER
- Koninklijk Conservatorium; School voor Jong Talent
______________________________

GENELVA LO- KIOENG- SHIOE
- Internationale Theater Scholing De Nieuw Amsterdam ITS DNA
______________________________
GINA DEGTYAREVA
- Codarts Hogeschool voor de Kunsten: A-klas
- Arts Educational Schools (UK)
EXTRA: Find an interview with Jenny by Ton Manders on this page.
______________________________

GRACE ISABELLA ROBSON
- Koninklijk Conservatorium; School voor Jong Talent
______________________________

HELEN de ROOIJ
- Codarts, Hogeschool voor de Kunsten: Schakelklas
______________________________

IVA LESIC
- Koninklijk Conservatorium, Den Haag
- Het Internationaal Danstheater 
- Gastdocent Summerschool Den Haag 2005 & 2011
- Docent werelddans Nationele Balletacademie (AHK)
______________________________

JESSE DEN DULK
- Koninklijk Conservatorium, Den Haag
- Daghdha Dance Company

______________________________

JESSE LISSER
- Codarts Rotterdamse Dansacademie afdeling; 
HBO Specialisatie Danser
______________________________

JOSEFIEN NOSKE
- De Theaterschool, Amsterdam opleiding; Jazz- en Musicaldans
______________________________

JUNGUN JANG
- Codarts Rotterdamse Dansacademie afdeling; Specialisatie Danser
______________________________

KARIN FRESACHER
- Codarts, Hogeschool voor de Kunsten: Schakelklas
______________________________

KATJA RAKIC
- Codarts Rotterdamse Dansacademie; HBO Specialisatie Danser
______________________________

KATIE BLAUVELT
- Nationale Balletacademie, Amsterdam
LEZEN: Katie's verhaal hier...
______________________________

KAYA van SCHRAVENDIJK
- Codarts Hogeschool voor de Kunsten; A-Klas
______________________________

KIRSTEN VAN NISIUS
- Fontys Dansacademie: Opleiding Docent Dans
______________________________

LAURA VAN HEESWIJK
- Koninklijk Conservatorium - School voor Jong Talent
______________________________

LISA SMULDERS 
- Koninklijk Conservatorium Den Haag

______________________________

LUC GUINCHARD
- Codarts Rotterdamse Dansacademie: Vooropleiding
______________________________

LOTTE HAMELINK
- Codarts Rotterdamse Dansacademie afdeling; Specialisatie Danser
______________________________

MARIE EMOND
- Rosella Hightower (FR)
______________________________

MARIE-LOUISE HERTOG
- Codarts Rotterdamse Dansacademie afdeling; Specialisatie Danser
______________________________

MARJON RIJKEN
 Koninklijk Conservatorium, Den Haag
- Koninklijke Balletschool Antwerpen (BE)
______________________________

MAYA VAN DER KOOIJ
- Koninklijk Conservatorium, Den Haag
______________________________

MEREL VAN HEESWIJK
- Koninklijk Conservatorium - School voor Jong Talent
______________________________

MILENA TWIEHOUS
- Koninklijk Conservatoriumen Haag
- Juilliard School Of Performing Arts - New York (US)
- Batsheva Dance Company (IL)

ARCHIEF: lees hier een interview met Milena over de opleiding aan Juilliard
______________________________

NURLAILA KARIM
- Haagse Acteerstudio
- Joop van den Ende Theaterproducties
______________________________

OLIVIJA DIJOKA
- Koninklijk Conservatorium; School voor Jong Talent

______________________________

ORFEO T ZAND
- Codarts Rotterdamse Dansacademie; HBO Specialisatie Danser
______________________________

PASCALE VENEMA
- Hogeschool voor Muziek en Dans: Bachelor opleiding-Docent Dans
______________________________

ROBIN van der WOUDE
- De Theaterschool, Amsterdam opleiding; HBO Moderne Theaterdans

______________________________

SAIMI DAP
- ArtEZ Dansacademie; Vooropleiding Dans
______________________________

SARAH KOBBEN
- Havo voor Muziek en Dans, Rotterdam

EXTRA: lees een verslag van Sarah over de auditie op deze pagina
______________________________

SASCHA SPELIER
- Codarts Hogeschool voor de Kunsten: A-klas
______________________________

SIMONE MOOYMAN
- Codarts Hogeschool voor de Kunsten: Schakelklas
______________________________

TESSA COOKE
- Koninklijk Conservatorium
- Nederlands Dans Theater
- Docent Academische Theaterdans: Koninklijk Conservatorium
______________________________

THIJS VLAK
- Codarts Rotterdamse Dansacademie opleiding; Specialisatie Danser
______________________________

VLADISLAV TSYPLYAK
- De Theaterschool, Amsterdam opleiding; Nationale Balletacademie
______________________________

WULAN DEN HARTOG
- Codarts Rotterdamse Dansacademie: Vooropleiding - Juniorenklas
______________________________

YBERE BAMBERG
- De Theaterschool, Amsterdam opleiding;
HBO Moderne Theaterdans
- Rambert School of Ballet & Contemporary Dance (UK) Opens external link in new windowKlik...
______________________________

ZOEY HAZEBROEK
- Codarts, Hogeschool voor de Kunsten: vooropleiding A-klas
- Havo voor Muziek en Dans, Rotterdam
______________________________